Om Morten Vium

ViumMedia

 

Hej!

 

Jeg hedder Morten Vium, og jeg holder LinkedIn kurser og rådgiver om professionel kommunikation på sociale medier.

 

Men hvorfor gør jeg det? Hvorfor er jeg god til det? Og hvad bragte mig hertil?

 

Mission

Jeg arbejder med at inspirere og uddanne mennesker til at udnytte den teknologiske udvikling til at skabe resultater i deres professionelle liv. Fx tjene flere penge, udbrede kendskabet til sit navn, skabe nye relationer og blive klogere.

 

Internettet er et netværk. Det kan forbinde dig til milliarder af mennesker verden over. Hvorfor nøjes med at bruge nettet til dele kattebilleder og købe flybilleter?

 

Jeg arbejder for en fremtid, hvor vi udnytter, at internettet rykker os tættere sammen. En fremtid hvor vi ser mulighederne, og hjælper hinanden til at skabe resultater for os selv og andre.

 

Tilgang

Jeg er digital indfødt og er vokset op med internettets muligheder.

Min grundlæggende tilgang til de sociale medier handler om at skabe og styrke relationer ved at give værdi til andre. Ved at dele viden, erfaringer og holdninger beriger vi hinandens tilværelse og bygger et navn og et netværk for os selv.

 

Seth GodinTouch the world, and it responds. Repeat.” ― Seth Godin, Poke the Box

 

Gennem mine projekter har jeg eksperimenteret med alle aspekter af online marketing – specielt på sociale medier – og udviklet en stærk mavefornemmelse for, hvad der virker, samt en bred viden om mulighederne, og hvordan man udnytter dem i praksis.

 

Hvad der virker i praksis, er der selvfølgelig mange, der gerne vil vide. Det er en viden, som er svær at opnå gennem teori. Det kræver erfaring.

 

Den erfaring får man ved at tænke som Pippi.

 

Pippi LangstrømpeDet har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt” – Pippi Langstrømpe

 

Tro på egne evner selvom, der altid er en, der (på papiret) er mere kvalificeret.

 

Jeg lærer ved at prøve og ved at gøre. Jeg har fundet ud af, at det virker for mig, og det gør mig dygtig til at videreformidle min viden på en måde, så det er til at forstå.

 

Jeg hjælper bl.a. virksomheder, jobsøgende, professionelle og studerende med at få mere værdi ud af deres LinkedIn tilstedeværelse.

 

Mine foredrag, kurser og workshops bærer præg af, at jeg er meget praktisk orienteret. Her får man ikke en teoretisk smøre om, hvad der i teorien kunne være godt, men efterprøvet viden om, hvad der faktisk virker på LinkedIn. Det kan jeg ikke tilbyde ved at henvise til modeller og figurer. Det kræver virkelige eksempler og cases, som skal findes ude i virkeligheden.

 

Baggrund

I sjette klasse (3 år efter jeg lavede min første hjemmeside) var drømmen at blive marketingschef i Lego. Et par år efter udviklede drømmen sig til at blive iværksætter. Jeg ville selv bestemme, hvordan tingene skulle gøres. Det vil jeg stadig.

 

Men man skal jo have en plan b, og i 2010 kom jeg ind på Handelshøjskolen i Aarhus med et snit på 11,2 fra handelsgymnasiet. Jeg skulle læse Marketing and Management Communication. Super spændende! … Troede jeg.

 

Jeg følte, jeg lærte mere de dage, vi ikke havde forelæsninger, og hvor jeg sad derhjemme og læste blogs og tweets fra danske online-folk og implementerede deres råd i mine egne projekter. Denne Poke the Box metode med at prikke til noget, og se hvad der sker, virkede meget bedre for mig end udsigten til at læse bøger i fem år, inden jeg kunne få lov til at prikke til noget.

 

Derfor sprang jeg fra og gik fuldtid med den blog, jeg havde startet under studiet, som hed ModerneJobsøger.dk. Jeg skrev om personlig branding og networking på internettet for jobsøgende, og det begyndte at give mig småopgaver som oplægsholder og lignende. Det fandt jeg ud af, jeg var rigtig god til, jeg har udviklet det til en forretning, udvidet målgruppen og jeg har ikke set mig tilbage siden.

 

Andet, der siger noget om mig

 

4 bøger du skal læse, hvis du ser verden, som jeg gør

  • Unboss – Jacob Bøtter og Lars Kolind
  • Getting Things Done – David Allan
  • Poke the Box – Seth Godin
  • Linchpin – Seth Godin

 

Inspirerende mennesker du bør kende (og følge)

Seth Godin, Steve Jobs, Jacob Bøtter, Gary Vaynerchuk og Martin Thorborg

 

Kloge ord om uddannelse skole

“I never let schooling interfere with my education” – Mark Twain

 

Film

Jeg elsker film og ville ønske, at der stadig blev lavet 90er thrillere ala Seven, Fight Club, The Usual Suspects og Pulp Fiction. Heldigvis render Tarantino stadig rundt og laver verdens bedste film.

 

Ting du kan høre mig sige

“Done is better than perfect”

“Early bird gets the worm”

“Det har jeg ikke prøvet før, så det kan jeg godt”

“Be remarkable”

“Make big promises. Over deliver.”

 

Vil du arbejde sammen med Morten Vium?

Jeg ved ikke, om nogen nogensinde når helt herned på siden… Men hvis du er nået hertil, er du måske (næsten) ligeså skør (læs: oplyst) som mig, så mon ikke der er potentiale for samarbejde.

 

Du er i hvert fald velkommen til at kontakte mig med opgaver eller projekter og idéer.

 

Klik her for at kontakte mig

 

Fotos: Joi Ito og allthecolor

Lad os tale sammen

 

Fields marked with an * are required